2/21/2007

Много Муркок

... се задава.

В Multiverse се появи нещо като списък с всичко, което ще се издава и преиздава в близките една две години и то не е никак малко. Най-интересно звучи новият роман за Джери Корнелиус, с работно заглавие Modem Times, който обаче може да бъде завършен, а може и да не бъде :(.

Предстои мемоар - A Child's Christmas in the Blitz - който ще бъде публикуван първо на френски (Муркок вече живее във Франция). Този момент от историята на Лондон е и основен в личната история на Муркок. На това е обърнато голямо внимание в най-известния литературен роман на автора, Mother London (който тази година излиза на руски).

Още: нов разказ за Елрик + преиздаване на всички досегашни истории, допълнени с нов материал; сборник с всички разкази за Сийтън Бег (The Metatemporal Detective); разказ в някой от световете на Робърт Хауърд (не знам кой точно); биографична книга за Мървин Пийк и неговата съпруга; две по-дълги произведения, които са в процес на създаване - Alsatia и London, My Life! or: The Sedentary Jew (Муркок е за Лондон това, което е Дилейни за Ню Йорк :))

Попаднах и на страхотна руска фенска общност, посветена на Муркок. Абсолютни маниаци, разполагащи с много информация :). Оттам попаднах на Танелорн - руски сайт за автора.

No comments: